Certificaten en diploma's

ICCE biedt een internationaal certificaat, wat je de mogelijkheid geeft om aan de universiteit te studeren als je dit wilt of als dit voor je vakrichting noodzakelijk is. Er zijn meerdere soorten einddiploma's.

 

Einddiploma's vergelijkbaar met Nederland

 

General Certificate:                                    

Dit is geschikt voor de meesten en staat gelijk aan Cambridge O-levels. Vergelijkbaar met het VMBO.


General High Achievement Certificate:  

Dit is voor degenen die verder willen leren of een specifieke professionele vakrichting kiezen. Vergelijkbaar met HAVO. 

 

Advanced Certificate:                                  

Dit staat gelijk aan Cambridge A-levels en is vergelijkbaar met VWO evenals het Advanced High Achievement Certificate. Het verschil tussen deze beide certificaten is, dat de laatste wordt aanbevolen voor leerlingen die het "Advanced Certificate" al jong bereiken en die nog niet volledig voorbereid zijn om direct naar de universiteit te gaan en een jaartje tijd nemen om hun stof wat meer te verdiepen, iets meer laboratoriumtesten te doen en zich wat breder te ontwikkelen. 

 

De volgende certificaten zijn getuigschriften

 

Basic Certificate:              

Dit  is voor die studenten die veel moeite hebben om te leren, maar toch hard er aan werken en  4 niveaus van ACE afronden.

 

Foundation Certificate:

Dit is voor studenten die laat ingestapt zijn en 1 niveau onder het algemene certificaat afronden.

 

Vocational Certificate:  

Dit is voor studenten die op één of meerdere vakken blijven steken en zich meer praktisch gaan richten.

Deelcertificaten

 

Nederlands:

Voor het vak Nederlands ontvangen leerlingen een deelcertificaat. De vakken geschiedenis en aardrijkskunde van Nederland worden in principe t/m de basisschool gegeven. Willen leerlingen dit afsluiten tot VMBO-, HAVO- of VWO-niveau, dan  zijn daar wel mogelijkheden voor.

 

Praktische vaardigheden:

Aan het einde van de studietijd krijgen de leerlingen naast hun diploma's van hun academisch werk, een verslag van de praktische vaardigheden die zij hebben geoefend. Dit kan voor een verdere opleiding of voor toekomstige werkgevers van belang zijn.