Musea bezoeken

Het Dolhuys Haarlem - Psychiatrie - museum van de geest. Bijzonder indrukwekkend was de donkere cel waarin je het verhaal hoorde van een vrouw die daar zelf in had gezeten.

 

Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk - De oudste doorvaargroenteveiling ter wereld! Het oude houten gebouw kraakt en schuurt zachtjes tegen het water aan. Maar liefst 1900 houten palen houden het Rijksmonument boven water. Er is een afmijnzaal uit 1912 en er zijn lighallen uit 1922.  

 

Kasteel de Haar in Haarzuilens - één van de oudste nog bestaande kastelen in Nederland. Wanneer baron Etienne van Zuylen trouwt met Hélene de Rothschild is er geld genoeg voor de herbouw van het kasteel. Voor die tijd was het kasteel hypermodern met een keuken met een complete koperen pannenset, gril mogelijkheid, een lift, bad en radiatoren. 

 

Museum de Speelklok Utrecht - In dit museum wordt je meegenomen in de wondere wereld van de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten. Je hoort er verrassende en vrolijke muziek en je leert meer over de techniek die dit mogelijk maakte - de voorlopers van de platenspelers.